Darwin Earthquest

Orientació Etapa 20: Anglaterra

Contingut: Unitats de mesura
Eines 2.0: Google Earth

En Darwin va iniciar i finalitzar el seu llarg viatge a Anglaterra. En quines unitats de mesura creus que calculava les distàncies que recorria amb en Beagle?

Fragment del Diari de Darwin Veure text complet

El dia 2 d'octubre saludem les costes d'Anglaterra. A Falmouth deixo el Beagle després d'haver passat prop de cinc anys a bord d'aquesta encantadora barqueta...
Capítol XXI. Pàgina 616.

Hi ha diverses altres fonts de delit en un llarg viatge, que són d'índole més racional. El mapa del món deixa de ser una fulla morta, i es converteix en un quadre ple de les més diverses i animades figures. Cada part adquireix les seves pròpies dimensions: els continents deixen de ser considerats com a illes, i aquestes com meres taques, atès que en realitat són més grans que molts regnes de Europa. Àfrica o Amèrica del Nord i Amèrica del Sud són noms amb què des de nens estem familiaritzats; però fins després d'haver navegat diverses setmanes durant petites parts de les seves costes no s'adquireix la plena convicció de les vastes extensions que aquests noms representen en el nostre immens globus.

Capítol XXI. Pàgina 622.

Proposta a l'alumnat Veure text complet

  1. Quina distància aproximada va recórrer el Beagle en la seva última etapa des de Praia, a Cap Verd, fins arribar al port de Plymouth, a Anglaterra?
  2. Utilitza a Google Earth l’eina “Regle”, opció “Camí”, que permet fer un càlcul aproximat de la distància entre el punt de sortida i arribada.
  3. Tria, entre les unitats de mesura proposades, la més adient per al càlcul de la distància recorreguda.


Ver mapa más grande

Per tipologia d'activitat
Comprensió Observació Orientació Argumentació

O per etapa del viatge
1234567891011121314151617181920