Darwin Earthquest Observació Etapa 2: Arxipèlag de Madeira

Contingut: Aparells de navegació
Eines 2.0: Wiki


Ets al mig de l'Atlàntic a bord del Beagle. És important saber com orientar-te al mig del mar.
Quins instruments necessites per arribar a bon port?

Fragment del Diari de Darwin Veure text complet

En creuar l'Atlàntic ens posem al paire, la matinada del 16 de febrer, en les proximitats de l'illa de Santiago. Aquest munt de penyals està situat a 7º 58' latitud N i als 29º 15" longitud O; es troba a 50 milles de la costa d' Amèrica i a 350 milles de l'illa de Fernando Noronha. El punt més alt de l'illa de San Pablo està situat a 50 peus sobre el nivell del mar; la circumferència sencera de l'illa no arriba a tres quarts de milla…

Capítol I. Pàgina 11.

Proposta a l'alumnat Veure text complet

Els aparells de navegació han estat instruments útils per a l'orientació i per calcular la velocitat, la direcció, el temps per realitzar un recorregut o la fondària marina. Al llarg de la història els aparells s'han anat sofisticant i hem passat del compàs, les cartes nàutiques, la corredora i l'escandall, a aparells i programes sofisticats que, amb l'avenç de les comunicacions han permès una navegació més ràpida i segura.

1. Tria un aparell de navegació, antic o actual, que vulguis conèixer.
2. Participa en la wiki sobre aparells de navegació. Pots fer una descripció, aportar il•lustracions, fotografies, vídeos, simulacions... Tot el que creguis que ajudarà a entendre millor com són, què mesuren i com funcionen.


Ver mapa más grande

Per tipologia d'activitat
Comprensió Observació Orientació Argumentació

O per etapa del viatge
1234567891011121314151617181920