Darwin Earthquest

Observació Etapa 13: Lima, Perú

Contingut: Independència dels països llatinoamericans
Eines 2.0: Línia del temps

Darwin arriba a Perú quan fa pocs dies que s'ha celebrat l'aniversari de la seva independència. Tots els països llatinoamericans han lluitat per aconseguir-la. Coneix millor aquest moment històric!

Fragment del Diari de Darwin Veure text complet

Cap estat d’Amèrica del Sud ha estat tan castigat per l’anarquia com el Perú des de la seva declaració d’independència. En l’època de la nostra visita hi havia quatre partits en armes disputant-se el poder. Si n’hi ha un que triomfa, els altres s’alien contra ell; però tan aviat con vencen aquests, es divideixen de nou. Ara fa uns dies, el de l’aniversari de la proclamació de la independència, es va celebrar una gran missa, en la qual va combregar el president. Durant el Te Deum, enlloc de presentar les tropes la bandera peruana, van desplegar una bandera negra que portava una calavera. Què pot pensar-se d’un govern que permet que davant seu passi una escena com aquesta i en una ocasió tan solemne? Aquesta situació em contrariava molt, perquè amb prou feines podia fer algunes excursions més enllà dels límits de la ciutat. La illa estèril de San Lorenzo, que envolta el port era l’únic punt en que es podia passejar amb tota seguretat.

Capítol XVI. Pàgina 453.

Proposta a l'alumnat Veure text complet

Ens trobem de ple en el Bicentenari de la Independència d’alguns països llatinoamericans.

  1. Busca la data de la independència d'alguns d'aquests països: Bolívia, Equador, Argentina, Colòmbia, Mèxic, Xile, Paraguai, Veneçuela, El Salvador, Perú, Costa Rica, Guatemala, Hondures, Nicaragua, Panamà, Brasil, Uruguai, República Dominicana, Cuba, Belize.  
  2. Utilitza l’aplicació Timetoast (http://www.timetoast.com) que et permet crear línies del temps i podràs associar la data de la Independència amb cadascun dels països.
    Si vols, dóna un cop d’ull a aquest exemple de la línia del temps http://www.timetoast.com/timelines/20944

Enllaços:
http://nuriadealva.googlepages.com/independencias
WikipediaVer mapa más grande

Per tipologia d'activitat
Comprensió Observació Orientació Argumentació

O per etapa del viatge
1234567891011121314151617181920